Allt började 2007, då vi var i helt olika livssituationer...
Stefani levde med sin familj i Sverige på en stor herrgård. Hon hade precis flyttat tillbaka till Skandinavien efter två års semester i USA och Mexico, där hon gick igenom en stark personlig utveckling och upptäckte sig själv på riktigt.


Tyvärr var hennes liv inte på väg åt det håll hon ville. Äktenskapet var inte som det skulle och hon ville inte hålla på med mera stress, som det nya företaget skapade. Det var dags för något nytt, en ny riktning i livet. Iderik och framåtriktad som hon är, kom hon fram till att det var dags att göra något helt annat. Hon skaffade sig i en häst för första gången på många år. Detta visade sig vara ett ödesbeslut.


Mikkel hade precis blivit uppsagd från sitt jobb, sin flickvän och sitt boende och levde nu mest i sin bil och sov hos vänner, familj och i bilen. Han var i princip hemlös och jobbade nu deltid på ett jobb han inte gillade och mådde allt sämre och sämre. Samtidigt hände ett par väldigt stora tråkigheter i hans familj som gjorde att alla påverkades riktigt negativt ekonomiskt.


Eftersom att han alltid har tänkt framåt och alltid försökt få ut det bästa av alla situationer så kom han fram till att han nu skulle ändra på saker och ting. Han beslutade att starta sin egen verksamhet för att hjälpa människor med det han var bäst på - att träna hästar. Detta visade sig också vara ett ödesbeslut.


Tyvärr ville Stefanis nya häst inte ville göra helt som Stefani önskade och hästen började bli mer och mer farlig för henne. Stefani jagades ut ur hagen och blev snart livrädd för sin häst. Ihärdig som hon är sökte hon då efter nya sätt att lösa sitt problem och till slut ledde det henne till ett


seminarium, som senare skulle visa sig ändra hela hennes liv.


Efter att Mikkel hade bestämt sig för vad han ville göra resten av livet, började det hända saker runt omkring honom. Bland annat gjorde han olika seminarier runt om i landet och ett av dem skulle förändra hela hans liv. Det var ett seminarium där Stefani deltog.


Efter seminariet tog Stefani kontakt med Mikkel och bad honom att komma och hjälpa henne med med hennes häst Tonga. Redan från början märkte både Mikkel och Stefani att en stark relation började formas mellan dem.


Vid lunchbordet en dag säger Stefani´s ex-man: -”Mikkel, du vet inte hur man driver ett företag, men du vet hur man tränar hästar. Stefani, du vet inte hur man tränar hästar, men du vet hur man driver ett företag. Varför gör ni inte ett partnerskap?”. Och från den dagen började vi jobba tillsammans med att bygga upp Hearts & Horses.


Drygt fem månader senare skilde sig Stefani från sin man och vi flyttade ihop och började bygga upp vårt företag. Idag driver vi Hearts & Horses Hästakademi med stor framgång inom utbildning och träning av människor och hästar med hjälp av Hästpsykologi och Partnerskap.


Vi undervisar, motiverar och inspirerar folk till att leva ett lyckligare liv i harmoni och balans med naturen och med hästar. Vi lär människor ett bättre och mer precist sätt att kommunicera med hästar, och att genom det få mer säkerhet, förtroende, respekt, framgång och framförallt partnerskap.May the horse be with you…!